Boekenbeurs 2017

Onze spiksplinternieuwe tool ‘Mijn Werkbalans’ ligt een dag na de productie ervan op de stand van Uitgeverij Garant. De eerste verpakking mag ik openmaken en zo krijg ik het allereerste bordspel in handen.

Of ik tevreden ben, vraagt onze redacteur. Nou en of! Na een jaar te hebben gewerkt met een zelfontworpen prototype is het nu ‘echt’. De inhoud bleef dezelfde, maar de lay-out op een stevig spelbord aangevuld met duidelijke rode en groene kaarten levert een grote meerwaarde.

Augustus 2016

Als nieuwe coach in het enthousiast netwerk van loopbaancoaches Human Results zorgt ervaren collega Karen Van den Broeck voor mijn ondersteuning bij de start van deze nieuwe uitdaging.

We nemen tools door en brengen ons expertise samen. Onze ervaringen zijn erg verschillend maar ook complementair blijkt snel. Ik leer ook dat samen denken en samenwerken met een gedreven collega als Karen zeer inspirerend verloopt.

Na enkele overlegmomenten over stress en het welbevinden op de werkvloer combineren we vlot enkele kaders en werken we sterk visueel onze persoonlijke visie uit. Gesprekken in het werkveld en individuele coachingstrajecten leren ons de praktijk bij de kaders die we willen inzetten. Onze klanten zeer concreet en met erg eenvoudige stappen ondersteunen is hetgeen Karen en ik nastreven.

Het resultaat van deze samenwerking? Een bordspel met 21 kaarten dat een duidelijk beeld geeft over de jobelementen die klanten als belemmering zien maar waarop ook ruimte is voor de positieve aspecten van de job. Deze waarderende insteek zorgt tijdens het oplossingsgericht coachen ervoor dat klanten van inzicht naar actie kunnen stappen.

Drie borden als prototype worden daarna dagelijks ingezet, uitgeleend, getest, gespeeld,… De vraag naar het uitgeven van het spelbord kwam al snel uit het werkveld. Maar drukke agenda’s en andere projecten maakten dat we niet meteen de ruimte hadden. En misschien ook maar goed. Een jaar testen gaf ons de mogelijkheid om in de zomer van 2017 de tool te verfijnen en af te werken. Uitgeverij Garant ging graag met Karen en mezelf aan de slag.

Het resultaat? Dat lag op de boekenbeurs.

Geïnteresseerd in deze tool? Contacteer auteurs Karen Van den Broeck of Annick Jehaes of uitgeverij Garant (ISBN 978-90-441-3551-0)(29,00 euro)