Op 20 november 2023 gaf ik voor een erg select publiek in Hasselt en voor een groep onderwijsprofessionals thuis een sessie over Veerkracht in het onderwijs. Op uitnodiging van de associatie AUHL was ik te gast bij de enthousiaste collega’s in de opnamestudio van hogeschool PXL in Hasselt. De opname van onze samenwerking deelden ze op verschillende platformen, ook ik kreeg nu de kans deze te delen.

Wat mag je verwachten als kijker? In een uur verduidelijk ik hoe ik het begrip veerkracht vastpak, benoem ik het belang van zelfreflectie, oefen ik kort met opdrachten op verschillende niveaus, (ver)beeld ik persoonlijke voorkeuren, overloop ik de seizoenen van een (onderwijs)loopbaan en rond ik af met de straffe rollen die we buiten de schoolpoort opnemen. Noem het een beknopte introductie bij het werk dat ik de laatste jaren kon uitrollen op Vlaamse scholen en in diverse opleidingen. De inhoud van de opname putte ik uit mijn verschillende boekprojecten.

Het verhaal van Veerkracht in het onderwijs deel ik op mijn Youtube-kanaal, daar bundelde ik verschillende opnames. Abonneer je gerust hierop als je ook in de toekomst beeldmateriaal wil doornemen ter inspiratie. Je kan dit zien als een professionalisering als leerkracht of beleidsmaker. De link naar de specifieke opname van vorige maand vind je hier.

Bedankt aan de associatie voor de ruimte die ik kreeg.
Als fluostift apprecieer ik dit absoluut.  😉